Картопляний білок для виробництва м’яса

0
112281
картопляний білок від KMC

Провідній данській компанії KMC вдалося створити текстурований картопляний білок, який можна використовувати як інгредієнт для виготовлення м’яса рослинного походження, повідомляє Рotato Рro. Як зазначає джерело, унікальні властивості картопляного білку здатні поліпшити текстуру м’ясних продуктів рослинного походження та підвищити їх поживну цінність.

Інновація є частиною стратегії KMC щодо пошуку нових можливостей застосування інгредієнтів виготовлених на основі картоплі. KMC зробила значний крок до майбутнього, оскільки їм вдалося перетворити екстрагований картопляний білок із порошкоподібного інгредієнта в продукт із структурою, дуже схожою на м’ясо. Текстурований картопляний білок має високу харчову цінність, м’ясоподібну структуру та скоринку для смаження.

Картопляний білок становить 1-2% вмісту картоплини і є побічним продуктом виробництва крохмалю. Тож розробка текстурованого картопляного білка дозволяє повністю використовувати потенціал картопляної сировини, без залишків.

Як йдеться у повідомленні, ринок рослинних продуктів знаходиться на підйомі і значно зростатиме в найближчі роки. Сучасний споживач хоче зменшити споживання м’яса, але йому не вистачає інноваційних опцій, доступних у супермаркетах, які допоможуть полегшити перехід на рослинну дієту. Ця інновація може змінити продукти рослинного походження, які доступні споживачам, оскільки картопляний білок має властивості, які особливо актуальні як інгредієнт м’ясних добавок.

Текстуризація рослинного білка – це процес, який використовується для створення структури білків рослинного походження і вже використовується для рослинних м’ясних продуктів. Картопляний білок особливо актуальний як замінник м’яса, оскільки містить усі незамінні амінокислоти. Крім того, комбінація присутніх амінокислот добре збалансована, що робить поживну цінність білка на тому ж рівні, що і м’ясо. Окрім цього, картопля має найнижчий вуглецевий слід серед усіх овочі. Текстурований картопляний білок має м’який смак, який легко маскується іншими інгредієнтами.

«Як порошкоподібний продукт, картопляний білок не додає жодних функціональних властивостей. Тепер, завдяки нашій новій техніці текстурування, картопляний білок може додати продуктам структуру схожу на м’ясо, і тому ідеально підходить для використання в м’ясних добавках. KMC здатна виробляти картопляний білок у великих масштабах. Плануємо виробити 300 тонн текстурованого білка у нинішньому році, а також значно розширити виробництво у наступні роки», – наголошує генеральний директор KMC Джеспер Бургаард.

картопляний білок від KMC