Вражаюча врожайність у фінських теплицях

0
11195

200 кг огірків з 1 м² теплиці вважають нормою у Фінляндії. Про це пише Fresh Plaza. Багато фінських виробників огірків протягом року досягають річної врожайності 200 кг огірків / м², і оскільки більше половини площі огірків у Фінляндії обладнано для цілорічного виробництва, середнє виробництво в країні становило 93,9 кг у 2019 році, а середня врожайність досягла 100 кг у 2020 році, зазначає представник Фінської асоціації тепличників Йоркі Ялканен. 

«Виробники, які обирають цілорічне виробництво, вирощують з досвіткою у міжряддях. Пересаджуючи, залежно від графіка, вони можуть збирати урожай до 46-47 тижнів на рік, що дозволяє збільшити врожайність і до 250 кг огірків з одного квадратному метру теплиці», — наголошує фахівець.

Як повідомляє джерело, у Фінляндії діють жорсткі правила ведення тепличного бізнесу. По-перше, кожен виробник щороку заповнює анкету, в яку вносить інформацію про методи вирощування, застосування ЗЗР, модернізацію, кілкькісні і якісні показники врожаю тощо. По-друге, якщо в якомусь із господарств спостерігається спалах хвороб або шкідників, його власники мають повідомити своїх колег про наявність проблеми, щоб уникнути її розповсюдження. Також відмічається високий загальний рівень інновацій у галузі. Існує відкрита культура ведення бізнесу, коли виробники діляться знаннями, рухаючи подальший розвиток сектору. Що призвело за останні кілька років до появи нових потужних гравців на ринку тепличних огірків.

До речі, 90% вирощених у Фінляндії огірків реалізується на внутрішньому ринку, ємність якого оптимістично оцінюється експертами. Фіни охочіше купують вітчизняні огірки і якщо у теплицях продукції вирощуватимуть більше, більше її споживатимуть. 

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here