«Це одна з наших найкращих товарних позицій, щороку ми маємо гарний урожай. З цими їстівними квітами ми на ринку з кінця квітня нинішнього року, вважаємо, що сезон їх реалізації зможемо продовжити до кінця вересня. Незважаючи на те, що ринкова ціна продукту не дешева, замовлення постійно збільшуються. Оптові ціни коливалися у травні від 14 до 16 євро за кілограм, навіть зараз вони не опускаються нижче 5-6 євро. Щодня ми збираємо близько 200 кг квітів, які відправляємо на ринки у південній Італії. Ми трохи скептично ставилися до нинішнього сезону – остерігалися інфляції, а отже, схильності споживачів до заощаджень. Тим не менш, ці перші місяці продажів залишили нас більш ніж задоволеними. Тепер ми плануємо вирощувати врожай і у відкритому грунті, таким чином подовжуючи сезон збору квітів», – розповідає Лучіаною Діньо, представник компанії Real Frutta Digno, де на площі 1 га вирощують квіти кабачків, на півдні Італії.
Фахівець поділився нюансами збору квітів: «Ми використовуємо два види упаковки – 4-кілограмові коробки 30х40 см і пластикові лотки по 100 грам для клієнтів, які віддають перевагу роздрібній упаковці. Збір врожаю відбувається з 5:30 до 8:00 ранку. Квітки зволожують пульверизатором, накривають вологою тканиною і розміщують у холодному приміщення з температурою 2-3 °C до моменту їх транспортування до місця призначення».