Врожай жимолості камчатської вже на підході

0
111620

За повідомленням Sady Ogrody, у Польщі незабаром розпочнеться масовий збір врожаю жимолості камчатської. Цю ягоду дехто називає просто – камчатською. Повідомляється, що культура вважається перспективною, тому у Польщі плантації під нею зростають щороку. При цьому в основному за рахунок польських сортів – Войтек та Зойка, також пристуні канадські і російські сорти. 

Камчатська ягода – це морозостійкий чагарник, може рости у районах з суворим кліматом. Пагони рослини витримують морози до -45 °С, а квіти і плоди переносять весняні заморозки до -8 °С. Жимолость камчатська зазвичай плодоносять у перший рік після посадки. Плоди з’являються з травня по червень. Рослини можна вирощувати в одному і тому ж місці протягом багатьох років. Крім того, вони стійкі до хвороб і рідко піддаються нападу шкідників. Ціна на фрукти досить висока.

Кущі камчатської ягоди найкраще ростуть і плодоносять у сонячній і захищеній від вітру місцині. Привертають джмелів і бджіл ранньою весною. Особливості культури вимагають перехресного запилення. Саджанці камчатської ягоди краще родять на супіщаних грунтах із слабокислою або лужною реакцією. Рослина любить вологу, але весняна повінь погано позначається на її розвитку.