Виробництво батата в канадських теплицях

0
11723

Через те, що в США щорічно надходить 66 000 тонн солодкої картоплі, в Канаді є безліч можливостей для місцевого виробництва батату. Споживання солодкої картоплі в Канаді подвоїлася за останні 10 років, надавши чудову можливість зростання для канадського садівництва. Приблизно 80 відсотків споживання припадає на імпорт 66 000 тонн на рік з США.

Майже все виробництво солодкої картоплі в Канаді базується в Онтаріо, що становить близько 2000 акрів. В останні кілька років виробництво розширилося до нових провінцій, включаючи Манітобу, Саскачеван і Альберту. До теперішнього часу зростання виробництва обмежувалося відсутністю адаптованих сортів до канадського короткого вегетаційного сезону і обмеженим доступом до матеріалу для розмноження.

Щоб скористатися цією можливістю, Центр досліджень і інновацій Vineland (Vineland) у співпраці з державним університетом штату Луїзіана розробив новий високоврожайний канадський сорт, адаптований до клімату, з бажаними споживчими характеристиками під назвою Radiance.

Проте, успіх цього нового сорту солодкої картоплі залежить від здатності фермерів отримувати доступ до матеріалу для розмноження, оскільки солодка картопля розмножується вегетативно через кореневі живці, які не мають коренів, відомі як сліп. Слайси мають довжину від 20 до 30 см і виготовляються шляхом посадки зрілої солодкої картоплі, званого насінням батату.

В даний час більшість батату відбувається на півдні США, так як кліматичні умови сприяють виробництву на відкритому повітрі ранньою весною. Цей метод не підходить для виробництва канадських сліпів, так як температура зовнішнього повітря занадто низька, щоб підтримувати зростання сліпів в період з березня по травень.

В результаті канадські виробники солодкої картоплі, як правило, отримують посадковий матеріал з Північної Кароліни в кінці травня — початку червня, коли температура грунту стає досить високою, щоб сприяти зростанню від сліпів. У комплект поставки входять спеціальні сорти, розроблені селекційними програмами Університету штату Луїзіана і Університету штату Північна Кароліна з урахуванням ринку США і їх вегетаційних періодів.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here