Тумани у овочевому магазині

0
11445

Плодоовочеві полиці у голландських супермаркетах все частіше покриваються так званим «сухим туманом». Продуктові магазини звернулися до цієї технології щоб забезпечити належну гідратацію овочів та фруктів, скорочуючи потенційні харчові відходи. Адже зневоднення фруктів та овочів є великою проблемою для продавців.

До прикладу, 10% ваги зеленої квасолі у буквальному сенсі може випаровуватися через відкриття вхідних дверей супермаркету. Те що залишається швидко стає зморшкуватим і непрезентабельним, тому швидко потрапляє у смітник.

Натомість, як зазначається у відкритих джерелах, на відміну від систем, які зазвичай використовуються у США, «сухий туман» не передбачає додавання вологи до продукту. Технологія заснована на виштовхуванні фільтрованої води через клапани, щоб випустити шар вологого повітря над продуктами, яке негайно випаровуються, а не зволожити сам продукт. Таким чином, овочі та фрукти можуть довше утримують вологу. 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here