У Іспанії знизився рівень споживання овочів та фруктів

0
111012

Як повідомляє Fruitnet, у Іспанії дещо знизився рівень споживання овочів та фруктів через зменшення небезпеки від пандемії Covid-2019. Тобто, як стверджує джерело, люди під час сплеску епідемії і карантинних обмежень споживали більше свіжих плодів, ніж після зниження захворюваності населення. Так, згідно звіту, який оприлюднив міністр сільського господарства, рибальства та продовольства Королівства Іспанія Луїс Планас, споживання овочів та фруктів в іспанських домогосподарствах у минулому році знизилося порівняно з 2020 роком, але й до сьогодні є вищим, ніж у 2019 році. 

Про те, як змінилися показники, йдеться у звіті. Споживання фруктів в Іспанії минулого року становило 4,25 млрд кг, що на 7,8% менше, ніж у попередньому році, а споживання овочів склало 2,68 млрд кг, що на 9% менше, ніж у 2020 році. Якщо порівнювати із 2019 роком, коли фрукти займали 14,4% споживчого кошику за обсягом і 9,7% за вартістю, а овочі становили 9,1% обсягу споживчого кошику та 7% його вартості, то у 2021 році збереглася тенденція до зростання споживання – овочі та фрукти зайняли 26,7% обсягу споживчого кошику та 17,8% його вартості.