КартоплЯ: у ФАО пророкують зростання виробництва

0
111623

На Всесвітньому конгресі картоплярів, який відбувся у столиці Ірландії – Дубліні, Генеральний директор ФАО Цюй Дун’юй наголосив, що картопля може грати ще більшу роль у світовій історії та внести ще більше суттєвий внесок у забезпечення глобальної продовольчої безпеки та що протягом наступних 10 років сукупні обсяги виробництва цієї культури можуть подвоїтись.

Зазначається, що картопля також приносить дохід дрібним виробникам, є джерелом корисних вуглеводів, має низький вміст жиру і високий вміст клітковини, продукт багатий на антиоксиданти і поживні речовини, а в процесі його виробництва утворюється менше парникових газів, ніж під час обробітку інших основних продовольчих культур. 

виступає

До речі, Цюй Дун’юй є фахівцем з картоплярства, він має відношення до створення Міжнародного центру картоплярства, що у КНР. “Коли врожайність інших зернових культур буде близькою до граничних показників, картопля стане однією з культур-фаворитів у глобальній системі продовольчої безпеки”, – заявив під час виступу Цюй Дун’юй.

Нині картоплю вирощують на площі понад 20 млн. гектарів у 150 країнах світу, загальний світовий обсяг виробництва у 2020 році становив 359 млн. тонн. За словами Цюй Дун’юя, якщо зосередити увагу на підвищенні врожайності та повномасштабному використанні історичних районів вирощування картоплі, то світові обсяги виробництва цієї культури можна збільшити до 500 млн. тонн у 2025 році та до 750 млн. тонн у 2030 році.