Іспанські винороби зазнають суттєвих збитків через пандемію

0
111042

Параліч туристичної галузі, обмеження у роботі готельного господарства та зміна споживчих звичок через карантинні обмеження, серйозно впливають на виноробну галузь як на внутрішньому ринку Іспанії, так і на зовнішніх ринках, повідомляє Valencia Fruits з посиланням на місцеву Спілку дрібних фермерів. У Іспанії споживання вина зменшилось на 17%, а в 2020 році вартість його експорту впала на 3,6% у вартісному вираженні та на 5,9% в обсязі.

Ситуація погіршується і нині. Протягом перших місяців нинішнього  року вартість експорту впала на 15%. Крім того, ціни на виноград були на 25-30% нижчими, ніж на попередній урожай, зазначають виробники. Ціни на вино нині приблизно на 25% нижчі, ніж у середньому за останні п’ять років.  Тому Спілка дрібних фермерів закликає уряди країн ЄС вжити антикризових заходів для підтримки виноробного сектору, який є найчутливішою до змін ланкою виноградарства. До того ж, як зазначають спілчани, винороби ще не отримували допомогу від уряду Іспанії з початку пандемії. Хоча у Франції та Італії уряди вже вкладають кошти у підтримку власних виноробень.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here