10 смажених фактів про картопляні чіпси

0
11816

Світове споживання картопляних чіпсів росте набагато швидшими темпами, ніж інших снеків. Приблизно на 3-4% щороку. Існує безліч їх варіацій і смаків у світі, а також страв з додаванням картопляних чіпсів. Багато і смажених фактів про цей продукт. Ось найхрусткіші з них.

 

Картопляні чіпси в шоколаді

 

 

 

 

1.Хрускіт надає додаткове задоволення від споживання чіпсів. Підмічено, що якщо їсти чіпси в навушниках, ця страва набридає швидше.

2. Найпопулярніший смак картопляних чіпсів – «звичайний», за ним йдуть «барбекю», а потім «сметана» і «цибуля».

3.Найбільш ранній відомий рецепт картопляних чіпсів міститься в кулінарній книзі Вільяма Кітчінера, яка була опублікована в 1817 році.

4. Лора Скуддер створила перший сучасний пакет картопляних чіпсів у 1953 році. Раніше їх продавали з дерев’яних діжок або зачерпували з-за скляних прилавків.

5. Картопляні чіпси Lay’s , є першою закуска, яку рекламували по телебаченню. 

6. Упаковка чіпсів не повністю завантажена продуктом. Це сприяє збереженню форми чіпсів під час транспортування і зберігання. В повітря яке є в упаковці додається азот, що подовжує свіжість страви.

7. Перші чіпси на теренах Радянського Союзу з’явилися у 1963 році і називалися «Хрустка картопля московська в скибочках», вироблялися на підприємстві Моспіщекомбінат № 1.

8. Якщо чіпси підпалити, вони спалахують і згорають досить швидко. Це пов’язано з великою кількістю олії, наявними на їх поверхні і в мікроскопічних порожнечах, що утворюються при їх виготовленні.

9. У 2005 році світовий ринок картопляних чіпсів приніс загальний дохід у 16,49 млрд. доларів США. Це становило 35,5% від загального ринку солоних закусок.

10. Японські виробники картопляних чіпсів додають чи не найбільше ароматизаторів до страви, ніж в інших країнах світу. Серед найпопулярніших місцевих смаків – норі та сіль, консоме, васабі, соєвий соус та часник, слива, майонез та чорний перець, морський гребінець, теріякі, такоякі та якіторі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here