10 смажених фактів про картопляні чіпси

0
11118

Світове споживання картопляних чіпсів росте набагато швидшими темпами, ніж інших снеків. Приблизно на 3-4% щороку. Існує безліч їх варіацій і смаків у світі, а також страв з додаванням картопляних чіпсів. Багато і смажених фактів про цей продукт. Ось найхрусткіші з них.

 

Картопляні чіпси в шоколаді

 

 

 

 

1.Хрускіт надає додаткове задоволення від споживання чіпсів. Підмічено, що якщо їсти чіпси в навушниках, ця страва набридає швидше.

2. Найпопулярніший смак картопляних чіпсів – «звичайний», за ним йдуть «барбекю», а потім «сметана» і «цибуля».

3.Найбільш ранній відомий рецепт картопляних чіпсів міститься в кулінарній книзі Вільяма Кітчінера, яка була опублікована в 1817 році.

4. Лора Скуддер створила перший сучасний пакет картопляних чіпсів у 1953 році. Раніше їх продавали з дерев’яних діжок або зачерпували з-за скляних прилавків.

5. Картопляні чіпси Lay’s , є першою закуска, яку рекламували по телебаченню. 

6. Упаковка чіпсів не повністю завантажена продуктом. Це сприяє збереженню форми чіпсів під час транспортування і зберігання. В повітря яке є в упаковці додається азот, що подовжує свіжість страви.

7. Перші чіпси на теренах Радянського Союзу з’явилися у 1963 році і називалися «Хрустка картопля московська в скибочках», вироблялися на підприємстві Моспіщекомбінат № 1.

8. Якщо чіпси підпалити, вони спалахують і згорають досить швидко. Це пов’язано з великою кількістю олії, наявними на їх поверхні і в мікроскопічних порожнечах, що утворюються при їх виготовленні.

9. У 2005 році світовий ринок картопляних чіпсів приніс загальний дохід у 16,49 млрд. доларів США. Це становило 35,5% від загального ринку солоних закусок.

10. Японські виробники картопляних чіпсів додають чи не найбільше ароматизаторів до страви, ніж в інших країнах світу. Серед найпопулярніших місцевих смаків – норі та сіль, консоме, васабі, соєвий соус та часник, слива, майонез та чорний перець, морський гребінець, теріякі, такоякі та якіторі.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here