Томатні теплиці в Турції на висоті 2050 метрів

0
11542

Незважаючи на те, що це самий холодний регіон Туреччини,  де температура може опуститися до -46 ° C протягом зими, в східному регіоні Айранджілар вирощується понад 1000 тонн томатів протягом року завдяки геотермальній енергії.

З 2006 року компанія Caldiran Geothermal Inc. має 34 000 м високотехнологічних теплиць (включаючи 500 м² розсади) на висоті 2050 м над рівнем моря. Теплиці опалюються теплом, що генерується в 5 геотермальних свердловин, що дозволяє вирощувати овочі в регіоні, де більшу частину року панує сніг і холодна погода.

На додаток до виробництва понад мільйон кілограмів помідорів в рік, ці теплиці також виробляють огірки. Всього на об’єктах працюють 40 осіб. Продукція продається під брендом Agvan, який отримав нагороду як найпрестижніший бренд регіону.

За словами координатора проекту Юсуфа Ташкінов, регіон багатий геотермальними водними ресурсами. Це дозволяє їм виробляти продукцію в будь-який час року. У більш холодні дні, коли температура зовнішнього повітря сягає від -36 до -40 ºC, температура повітря в теплиці не опускається нижче +15 ºC. До недавнього часу Туреччина не мала досвіду вирощування томатів в таких екстремальних умовах.

Продукція, вирощена Caldiran Geothermal, має сертифікати якості і безпеки GlobalGAP і ITU. Мехмет Емін Бейіш, член ради директорів компанії, сказав, що вони використовують джмелів для запилення рослин, що дозволяє їм вирощувати помідори без використання фітогормонів. Крім того, вони значно скоротили використання пестицидів завдяки використанню біологічних методів боротьби з шкідниками.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here