Стимулятор овочів та фруктів

0
205

Використовувати комп’ютерний симулятор, який може сказати вам, які сорти культур висаджувати на вашій фермі, без необхідності проходити тривалий процес випробування різних гібридів, які приречені на провал.

Це саме те, до чого прагнуть дослідники з Університету Вагенінген в Нідерландах, розробляючи «віртуальні подвійні» культури, які забезпечать точне моделювання впливу різних чинників на рослину. Це дасть виробникам безпрецедентні можливості експериментувати, не втрачаючи при цьому реальних врожаїв.

Головний дослідник Jochem Evers каже, що цифровий «близнюк» з помідорів може імітувати величезний спектр вхідних культур і змін, від структури рослини до рівня освітленості, за допомогою сучасної сенсорної технології. Моделювання може потім створити точні прогнози того, як різні стратегії вирощування впливають на урожай, навіть прогнозуючи прибутковість.

«Ще один додаток, яке ми будемо тестувати, — використовувати близнюка для віртуального тестування сортів томатів. Такий підхід дозволить нам протестувати цілий ряд різних сортів, які навіть не мають існувати в реальності. Важливість певних рис рослини може бути перевірена, потенційно інформуючи про програми розмноження».

Еверс каже, що хоча цифрові близнюки не є новою концепцією, вони раніше не використовувалися в індустрії свіжих продуктів. «Ідея відтворення віртуальної копії існуючої культури томатів, включаючи навколишнє середовище, і поліпшення її прогнозуючої здатності в міру зростання реальної культури має деякий потенціал для підтримки прийняття рішень при вирощуванні тепличних культур».

Ключ до ідеї полягає в тому, що віртуальний близнюк залишається підключеним до реального еквівалента, що дозволяє виробникам приймати найбільш обґрунтовані рішення у міру дозрівання врожаю. «Ідея нашого цифрового двійника «віртуальних томатних культур» полягає в тому, що імітаційна модель томатної культури в теплиці постійно поповнюється новою інформацією про зростання і розвиток реальної частини близнюка. Це включає в себе тепличні умови, структуру рослин, фотосинтез і т. д. З використанням найсучасніших сенсорних технологій».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here