Через низькі температури в Україні ймовірні втрати врожаю кісточкових фруктів

0
11831

Температура замерзання, недавно зареєстрована в Україні, може призвести до втрати до 80% виробництва кісточкових фруктів і до 50% ягідних культур, сказала Катерина Звєрєва, директор з розвитку Української асоціації фруктів і овочів (УПАА), передає Freshplaza.

«Абрикосові і інші кісточкові культури (персики, черешня і навіть деякі сорти сливи) зацвіли раніше звичайного через високі температур в березні. Проте, нічні заморозки, які були смертельними для кісточкових культур, були зафіксовані в кінці березня, і переважна більшість виробників в Україні ще не мають сучасних систем захисту від замерзання. Крім того, холодна погода під час цвітіння завадила бджолам запилювати сади», — сказала вона в заяві.

Що стосується ягід, UPOA на цьому тижні отримала кілька повідомлень від українських виробників чорниці, стурбованих серйозною шкодою, викликаною зниженням температури повітря в кінці минулого місяця.

«Через аномально теплу зиму і значно високих температур в березні чорниця в багатьох регіонах України майже почала цвісти. Проте, морози вдарили на початку цього тижня. Ситуація погіршилася, тому що після короткого теплого періоду знову повернулися морози», — сказала Звєрєва.

Згідно з дослідженням УПАА, найбільш постраждала чорниця Чандлера, в деяких регіонах потенційна втрата врожаю оцінювалася більш ніж в 50%.

Втрати в кісточкових плодах можуть досягати 80% потенційної продукції; в ягодах, можливо, 50%.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here