У сфері вирощування яблук присутній величезний невикористаний потенціал для бізнесу. На ринку існує потреба як у яблуках для споживання у свіжому вигляді, так і у плодах для технічної переробки. Екологічні умови в Україні є оптимальними для вирощування яблук, тому саме цей фрукт займає особливе місце. Ніде в Європі не можна досягти такого рівня рентабельності вирощування яблук, як в Україні. Собівартість вирощених плодів найнижча серед країн Європи. Виробництво яблук містить у собі можливість додаткового прибутку.
Увагу на розширенні виробництва та підвищенні рівня якості слід зосередити не тільки тим підприємствам, які вже займаються вирощуванням яблук. Все більше компаній, задіяних у зерновому секторі чи іншому виді с/г діяльності починають активно розширювати сферу діяльності, закладаючи нові якісні яблуневі сади, оскільки правильно оцінюють можливості у цьому секторі ринку.
Однак не все одно, на якій виробничій базі ми розбудовуємо майбутнє. Рішенням про створення саду ми закладаємо основи діяльності на наступні 20-30 років! Однією з найважливіших складових цього рішення є питання вибору сортів. Невірне рішення може впливати на результати протягом десятків років, так як сортова структура саду не може бути змінена з дня на день. Ми повинні чітко усвідомлювати основний напрямок реалізації плодів. Світова тенденція – традиційні сорти з великою кількістю циклів обприскування дедалі більше витісняються з сфери вирощування яблук, їх заміняють стійкими до хвороб сортами. Перевага таких сортів в тому, що з їх допомогою ми можемо виростити високоякісні плоди, навіть органічні, використовуючи меншу кількість циклів обприскування засобами захисту, за нижчою собівартістю та з використанням меншої кількості добрив. До цих стійких до хвороб сортів входять і такі, що придатні для подвійного використання (на свіжий ринок та для виробництва соків) та такі сорти, які задовольняють потреби виключно споживання у свіжому вигляді якості Еліт, з надзвичайним смаком та бездоганним зовнішнім виглядом.