Німеччина – країна кольрабі

0
111415

Наймассовіше кольрабі вирощують у Німеччині, у цій країна і найвищі показники споживання цього різновиду капусти. За статистикою, на Німеччину припадає 60% всього врожаю кольрабі, що вирощується у Європі. Цікаво, що сама назва культури походить з німецької і на всіх мовах світу вона звучить саме так. Відомо, що вперше культура з’явився на малюнках у європейських книгах про трави у 16 столітті. А на німецьких кухнях вона утвердилася лише у 19 столітті.


Кольрабі вирощують по всій території Німеччини, як у захищеному, так і відкритому грунті. У Німеччині висаджується близько 50 різних сортів кольрабі, від сферичних до овальних за формою, та від блідо-зелених до синювато-фіолетових за кольором. Смакових відмінностей майже немає, а м’якуш білий у всіх сортів.

Німецькі виробники є справжніми експертами, попередньо оброблене насіння вони висаджують на ділянках з інтервалом у три-чотири тижні, а пізніше – з інтервалом у два тижні, таким чином, щоб кожні два місяці можна було збирати свіжі овочі. Збір врожаю проводиться вручну, зрізають качани ножем, залишаючи листя.

У Німеччині кольрабі вирощують на площі близько 1800 га. Найбільші площі в обробітку у Північному Рейн-Вестфалії (543 га), Рейнланд-Пфальці (380 га) та Нижній Саксонії (248 га). Торік 53,1% німців придбали кольрабі. Відмічається зростання попиту на 2% порівняно з 2019 роком та на 3% порівняно з 2018 роком.

49 тис. тонн кольрабі придбали у Німеччині приватні домогосподарства, майже половину цього обсягу – у супермаркетах. Найбільше шанувальників кольрабі мешкає у Північному Рейні-Вестфалії (23,6%), далі йде Північно-Західний регіон (17,7%) та Баварія (13,6%).

Джерело Fresh Plaza

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here